Amazonka- tam gdzie królują kuchnia Kujaw i lokalny produkt
Pieczona kaczka, gęś, lokalny biały ser i miód. Bogactwo smaków i aromatów, a także wyjątkowe kompozycje sprawiają, że dania restauracji Amazonka to prawdziwa symfonia smaków.
Restauracja w Hotelu Amazonka to nie tylko pyszne dania i wyśmienita obsługa, ale też niepowtarzalny klimat i wyjątkowa atmosfera.
Nad jakością serwowanych potraw osobiście czuwa Szef Kuchni Radosław Danielak, którego zamiłowanie do gotowania objawia się w bogatej karcie menu zawierającej tradycyjne dania kuchni polskiej. Wykwalifikowany personel dba o każdy, nawet najmniejszy szczegół, co sprawia, że wizyta w Restauracji Amazonka to wydarzenie, które na długo utkwi w pamięci, za sprawą zarówno walorów smakowych, jak i estetycznych.
W Amazonce można zorganizować niezapomnianą uroczystość rodzinną: wesele, komunię, jubileusz, imieniny. Specjalnie skomponowane na te okazje menu spełnia wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Restauracja oddaje do dyspozycji gości patio z uroczą fontanną, gdzie można zjeść wyśmienity posiłek, czy napić się pysznej kawy, a dla najmłodszych pokój oraz plac zabaw dla dzieci i teren zielony.
Sekret na zupę rybną
składniki:
- pstrąg,
- łosoś,
- sandacz,
- krewetki,
- papryka,
- seler naciowy,
- świeża cebula,
- sok z limonki,
- ulubione przyprawy, m.in: czubryca, czarnuszka
- sól i pieprz
sposób przygotowania:
Do wcześniej przygotowanego bulionu rybnego dodajemy pokrojone w kostkę ryby, a następnie przesmażone na maśle warzywa. Zupę aromatyzujemy przyprawami. Do całości wlewamy sok z limonki i cytryny i zabielamy słodką śmietaną.