Blood Burger – Burgery dopasowane do Twojej grupy krwi!

Czytaj dalej
.

Blood Burger – Burgery dopasowane do Twojej grupy krwi!

.

Nie od dzisiaj wiemy, że dieta dopasowana do naszej grupy krwi jest jedną z najzdrowszych. W Kędzierzynie - Koźle jest takie miejsce, gdzie burgery serwuje się w trosce o Twoje zdrowie! Blood Burger - burgery dopasowane do Ciebie. Udało nam się spotkać z właścicielem i zadać mu kilka pytań odnośnie pomysłu na tego rodzaju restaurację.

Dlaczego jesteś “Dobry, bo lokalny”?

Odpowiadając na to pytanie chciałbym wskazać kilka kwestii. Przede wszystkim bardzo dbamy o jakość oferowanych przez nas produktów. Stawiamy tylko na dobre produkty. Takie, które sami chcielibyśmy otrzymać do jedzenia i co ważne - unikamy chemicznych dodatków.

Mięso wybieramy tylko od sprawdzonych dostawców, których również, nie z obowiązku, ale sami dla siebie regularnie sprawdzamy. Bułek nie kupujemy w markecie, tylko są one codziennie wypiekane dla nas na specjalne zamówienie w pobliskiej piekarni. Nie serwujemy również klientom żadnych wzmacniaczy smaku, ani żadnych innych chemicznych dodatków.

Właśnie dlatego wszystko, co oferujemy jest dobre i lokalne!

Co wyróżnia Cię na tle konkurencji?

Nasze burgery robione są z najlepszych produktów. Stawiamy na dobre bułki, świeże warzywa i wysokogatunkowe mięso. Sercem burgera jest mięso, a to musi być u nas najlepsze. Oczywiście świeżość produktu jest tutaj kluczowa, ale my idziemy dalej i cyklicznie w akredytowanym laboratorium sprawdzamy mięso pod kątem zawartości tłuszczu. Żartobliwie mówiąc, dzięki badaniom zawartości mięsa w mięsie wiemy, że nasza wołowina ma co najwyżej tylko 8 procent tłuszczu i myślę, że jest to jedna z głównych rzeczy które wyróżniają nas od konkurencji.

Zadbaliśmy także o to, żeby zachować odpowiednie proporcje białka, węglowodanów i tłuszczu. Chodziło o to, aby znaleźć odpowiednią równowagę oraz właściwe dobranie dodatków. Współpracujący z nami dietetyk starannie dopasował je wszystkie tak, aby były jak najlepiej dopasowane do posiadanej przez nas grupy krwi.

Co ciekawego można znaleźć w Twojej ofercie?

Oferta Blood Burgera to pyszne burgery z najlepszego gatunku wołowiny. Mięso jest wolne od antybiotyków i ma tylko 8% tłuszczu. Aby nasze burgery smakowały niepowtarzalnie, doprawiamy je naszą autorską mieszanką piętnastu ziół. Oprócz stałych pozycji w karcie, pojawiają się też cyklicznie burgery sezonowe, a menu uzupełnione jest przez frytki klasyczne i belgijskie oraz sałatkę grecką.

Dlaczego lepiej korzystać z usług lokalnych przedsiębiorców, a nie w sieciówkach?

Każdy klient ma prawo wyboru. Niektórzy wolą korzystać z usług popularnych sieciówek, a inni zdecydowanie wybierają małe lokalne przedsiębiorstwa. Jedni klienci wolą wybrać mięso bez antybiotyków, jajka ze wsi i naturalne przyprawy, a innym nie przeszkadza w żywności cała tablica Mendelejewa i wzmacniacze smaku. Każdy sam decyduje o tym co lubi i jak wydaje swoje pieniądze. Kupując jednak produkty u lokalnych przedsiębiorców, tak jak w naszej restauracji można być pewnym ich najwyżej jakości. My staramy się nie porównywać, mamy swój styl, smak i pomysł na to jak ma wyglądać nasza restauracja. Jeśli
produkt jest dobry, to zawsze się obroni…

Co Cię motywuje i skąd czerpiesz inspiracje?

Przede wszystkim w życiu trzeba lubić to co się robi, wtedy tak naprawdę nie chodzi się do pracy, tylko spełnia się swoje marzenia. Co nas motywuje? Chyba całe rzesze zadowolonych klientów. Ich uśmiechy, pochwały i recenzje, które otrzymujemy, dają nam mega energię do działania. Nie stoimy w miejscu, rozwijamy się i ciągle szukamy pomysłów na to, czym jeszcze podbić serca i podniebienia naszych klientów.

Kiedy zaczęła się Twoja przygoda z Blood Burger? Do czego dążysz i jak widzisz firmę za 5 lat?

Blood Burger rozpoczął działalność już cztery lata temu. Przygodę z burgerami zaczynaliśmy jako Food Truck i z dużym sentymentem będę wracał do tych czasów. Food truck działał jednak tylko sezonowo, a ja chciałem móc przyjmować gości przez cały rok. Dlatego zapadła decyzja o budowie restauracji, która oficjalnie została pod koniec 2019 roku.

Co będzie dalej, to czas pokaże. Pomimo, że obecna sytuacja związana z epidemią koronowirusa utrudnia nam normalne funkcjonowanie, to nie żałuję decyzji o budowie prawdziwej restauracji. Spełniłem swoje marzenie, a tak duża liczba gości których mamy przez cały rok tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że był to dobry krok.

https://www.facebook.com/bloodburger/
https://blood-burger.metro.biz/?lang=pl
https://www.instagram.com/p/BieihdfhXon/

.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.