Brudno i przeterminowane jedzenie. Sanepid bierze pod lupę gastronomię. Dziewięć lokali już zamknięto

Czytaj dalej
Fot. Polska Press
Agata Flak

Brudno i przeterminowane jedzenie. Sanepid bierze pod lupę gastronomię. Dziewięć lokali już zamknięto

Agata Flak

Sanepid od maja w ramach „Akcji lato“ kontroluje lokale gastronomiczne. Na Podkarpaciu sprawdzono już 495 restauracji, barów, stołówek, lodziarni czy stoisk z ciastkami.

Tylko w maju inspektorzy sanitarni skontrolowali na Podkarpaciu 354 lokali gastronomicznych. Wśród nich znalazło się: 76 restauracji, 19 barów, 15 stołówek, 72 zakłady małej gastronomii, 12 wytwórni ciast i lodów, 23 automaty do lodów oraz 137 innych obiektów żywieniowo-żywnościowych.

O tym czego najczęściej dotyczyły uchybienia i ile podkarpackich lokali zostało ukaranych przeczytasz w dalszej cześci artykułu.

Pozostało jeszcze 79% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Agata Flak

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.