Do delektowania się i podziwiania - czekolada w nowatorskiej odsłonie

Czytaj dalej
Fot. arch. ZSG Gastronomik
(MJ)

Do delektowania się i podziwiania - czekolada w nowatorskiej odsłonie

(MJ)

Klasyczne pralinki, jakie znamy z bombonierek to już za mało. Współczesność stawia przed cukiernikami nowe wyzwania. A czekolada jako jeden z najwspanialszych produktów daje gamę nieskończonych możliwości twórczych – wizualnych i smakowych. Na dodatek jest tak pyszna, że trudno się jej oprzeć... W końcu to też jeden z najsilniejszych afrodyzjaków.

Jak wykonać pralinki na miarę XXI wieku mieli okazję przekonać się nauczyciele - uczestnicy kursu specjalistycznego, jaki w łódzkim Zespole Szkół Gastronomicznych „Gastronomik” poprowadził Maciej Rosiński, ambasador marki Callebaut, a także znakomity szef kuchni. Podczas szkolenia zaprezentował kreatywne i nowatorskie podejście do cukiernictwa, pokazał nie tylko, jak powstają pralinki, ale też desery talerzowe.

Pozostało jeszcze 64% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(MJ)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.