GRILLOVE. Grzanki na 3 sposoby- z pomidorami i bazylią, guacamole, z serkiem kozim i brzoskwinią.
W dzisiejszym odcinku przepis na grzanki z grilla w 3 odsłonach.
Bruschetta- grzanki z pomidorami i bazylią
- 2 dojrzałe pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- kilka listków bazylii
- sól
- 2 ząbki czosnku
Pomidory pokroić w kostkę, dodać oliwę, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Wymieszać i układać na grillowanej pełnoziarnistej bagietce.
Grzanki z guacamole
- dojrzałe awokado
- sok z limonki
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
Wszystkie składniki zblendować na pastę. Smarować ugrillowaną bagietkę pełnoziarnistą.
Grzanki z serkiem kozim i brzoskwinią
- serek kozi do smarowania
- brzoskwinia
- bazylia
Grillowaną bagietkę smarujemy serkiem kozim. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki i układamy na grzankach. Dekorujemy listkami bazylii.
Smacznego!