GRILLOVE. Przepis na grillowane owoce z salsą z mango
br
Składniki:
- kilka plastrów arbuza
- 2 banany
- kilka plastrów świeżego ananasa
- orzechy laskowe do posypania
Salsa:
- 2 dojrzałe mango
- 250 g truskawek
- 3 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Arbuza i ananasa pokrój w plastry.
Banany na połówki wzdłuż.
Przygotuj salsę: mango obierz i pokrój w drobną kostkę. Opłukane truskawki pozbaw szypułek, również pokrój w drobną kostkę i połącz z mango. Na koniec dodaj miód. Salsę schłodź w lodówce.
Na rozgrzanym ruszcie połóż owoce i grilluj po ok. 2 minuty z każdej strony.
Podawaj z salsą, posypane orzechami i listkami świeżej mięty.
Smacznego