Łódzka fabryka koncernu Barry Callebaut, globalnego lidera w produkcji czekolady, powiększy się o nową halę specjalnie przeznaczoną do wytwarzania czekolady w stanie stałym. W czwartek, 20 września, na terenie zakładu na Nowym Józefowie odbyła się uroczystość zawieszenia tradycyjnej wiechy na powstającym właśnie obiekcie.
- Nasza fabryka powstała w 1995 r., ale kamieniem milowym w jej historii był rok 2014, kiedy podjęliśmy decyzję o budowie dużego centrum produkcyjnego w Łodzi oraz weszliśmy do Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej - mówi dyrektor łódzkiej fabryki Barry Callebaut, Paweł Glijer. - Pozwoliło to na szybki wzrost produkcji czekolady płynnej, której produkcję w ciągu czterech lat potroiliśmy.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień