(pij)

Jeszcze więcej słodyczy. Łódzka fabryka czekolady Barry Callebaut powiększy się o nową halę produkcyjną

Fragment powstającej hali. Fot. Piotr Jach Fragment powstającej hali.
(pij)

Łódzka fabryka koncernu Barry Callebaut, globalnego lidera w produkcji czekolady, powiększy się o nową halę specjalnie przeznaczoną do wytwarzania czekolady w stanie stałym. W czwartek, 20 września, na terenie zakładu na Nowym Józefowie odbyła się uroczystość zawieszenia tradycyjnej wiechy na powstającym właśnie obiekcie.

- Nasza fabryka powstała w 1995 r., ale kamieniem milowym w jej historii był rok 2014, kiedy podjęliśmy decyzję o budowie dużego centrum produkcyjnego w Łodzi oraz weszliśmy do Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej - mówi dyrektor łódzkiej fabryki Barry Callebaut, Paweł Glijer. - Pozwoliło to na szybki wzrost produkcji czekolady płynnej, której produkcję w ciągu czterech lat potroiliśmy.

Pozostało jeszcze 57% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(pij)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.