Kebab’s House kusi klientów kuchnią turecką i kurdyjską. Kebab zawsze w towarzystwie świeżych warzyw
Kebab’s House znajduje się w samym sercu rzeszowskiego Rynku (Rynek 18). Niewielki, ale przytulny, oryginalny i rodzinny lokal z jasnym, estetycznym wnętrzem istnieje w Rzeszowie od 2013 roku i ma już swoich stałych oraz wiernych klientów i to nie tylko wśród mieszkańców Rzeszowa, ale także okolicznych miejscowości. To prawdziwa gratka dla wszystkich, którzy lubią dobrze zjeść, a w szczególności kebaba. I widać, że lokal cieszy się sporym zainteresowaniem, bo wszystkie stoliki zajęte i ciągle ktoś wchodzi.
Eli Harsan właściciel i szef kuchni w Kebab’s House kusi klientów kuchnią turecką i kurdyjską. Eli Harsan pochodzi z Kurdystanu. Przyjechał do Polski w 2006 roku. Studiował medycynę, a gotowanie było jego pasją, której w końcu postanowił oddać się całkowicie.
– Tak naprawdę to gotowanie dawało mi najwięcej radości i szczęścia. Zrezygnowałem z medycyny. Zanim trafiłem do Rzeszowa, to miałem restaurację w Łodzi i Białej Podlaskiej. Teraz jestem w Rzeszowie. Mam tu swoją rodzinę i swój Kebab’s House – uśmiecha się Eli Harsan. – Nazwa lokalu wzięła się stąd, że jest w nim dużo orientalnych smaków, kebabów. To taki dom kebabów.
Ale w Kebab‘s House oprócz smacznego kebaba z kurczaka, baraniny i wołowiny można zjeść także szaszłyki z baraniny oraz smaczne steki wołowe. – Specjalizujemy się w kebabach. Proponujemy naszym klientom kebaba z prawdziwego zdarzenia i myślę, że udało się nam zdobyć ich zaufanie – podkreśla właściciel Kebab’s Hosue z Rzeszowa. – Bo w kebabie ważna jest jakość i ilość mięsa oraz przyprawy orientalne, których nie powinno być ani za dużo, ani za mało, bo to może popsuć smak mięsa – zdradza właściciel i szef kuchni Kebab’s House.
W Kebab’s House kebab jest zawsze w towarzystwie świeżych warzyw m.in. papryki, cebuli, bakłażana, sałaty.
Specjalnością Kebab’s House jest baklave, ciasto francuskie z bakaliami i miodem.
– Wszystkich chętnych do poznania naszej kuchni już dziś zapraszamy Czekamy na Was z niepowtarzalnymi smakami – zaprasza Eli Harsan, właściciel i szef kuchni w Kebab’s House. – Zapewniamy również rodzinną atmosferę z miłą obsługą. Warto tu wpaść, bo nas naprawdę można się najeść.
Przepis na Szisz Kebab
Składniki:
Mięso mielone (80 procent mięsa mielonego i 20 procent tłuszcz (baranina)),
cebula – dorbno pokrojona,
natka pietruszki – drobno – pokrojona,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie i wstawiamy na 2 4 godzin do lodówki. Następnie mięso nakładamy w postaci wałeczków na patyczki. Grillujemy w temperaturze 200 – 250 stopni Celsjusza. Podajemy z zestawem surówek i grillowanych warzyw: pomidor i papryka z pitą arabską.
----
Zapraszamy do serwisu Kulinarna Mapa Rzeszowa