Szykuje się rewolucja w szpitalnym kotle największej toruńskiej lecznicy. Wojewódzki Szpital Zespolony kończy współpracę z firmą cateringową Impel i jeszcze w tym roku uruchomi własną kuchnię. Czy na szpitalnym talerzu będzie w końcu smacznie?
Chleb z margaryną i dżemopodobną breją na śniadanie, na kolację tłusta kiełbasa i znów chleb z margaryną - to tylko wycinek „specjałów” z menu, jakie serwowano w ostatnich latach w WSZ, a które opisywaliśmy w „Nowościach”. Od lat pacjentów tej największej placówki medycznej w Toruniu (w sumie w jej skład wchodzą cztery szpitale) żywi firma cateringowa. Wkrótce ma się to jednak zmienić - pojawi się nowy system żywienia.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień