Błażej Organisty

Kontrolerzy biją na alarm: uważajcie na ryby i mięso!

Kolor ma znaczenie. Świeże mięso jest jasne. I miękkie Fot. Archiwum polska presss Kolor ma znaczenie. Świeże mięso jest jasne. I miękkie
Błażej Organisty

Święta Bożego Narodzenia za pasem. Na wigilijnej kolacji królują ryby, z kolei pierwszego i drugiego dnia świąt stoły zastawione są aromatycznymi i soczystymi mięsiwami. Tymczasem pojawiło się coś alarmującego, coś, co może nieco popsuć smak Bożego Narodzenia. Bo kto chciałby, żeby na wigilijny i świąteczny stół trafiła nieświeża ryba lub nadpsute mięso? A to niestety może się zdarzyć...

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów opublikował parę dni temu wyniki kontroli jakości ryb i surowego mięsa, którą Inspekcja Handlowa przeprowadziła w pierwszej połowie bieżącego roku. Inspektorzy odwiedzili 161 sklepów i hurtowni na terenie Polski w przypadku ryb i 168 punktów w przypadku mięsa. To właśnie wyniki ich pracy są alarmujące.

Pozostało jeszcze 86% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Błażej Organisty

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.