Książka "Tak smakuje Pomorze". Teraz może być Twoja!
Mamy dla Was wyjątkową promocję, dzięki której czytając nasze najlepsze treści w serwisie plus.dziennikbaltycki.pl, będziecie mieć także możliwość poznania najciekawszych smaków Pomorza. Trwa promocja prenumeraty cyfrowej z książką "Tak smakuje Pomorze"!
Tylko teraz macie szansę wykupienia prenumeraty cyfrowej "Dziennika Bałtyckiego" na 90 dni w cenie 110 zł z książką "Tak smakuje Pomorze". Idealne na wiosnę!
[CHCĘ KUPIĆ PRENUMERATĘ Z KSIĄŻKĄ]
Posiadacze prenumeraty cyfrowej codziennie otrzymują nową dawkę najciekawszych materiałów o Pomorzu, Polsce i świecie. Ważne informacje z regionu, ciekawe analizy, interesujące wywiady, infografiki, multimedia.
Tak smakuje Pomorze
Na śniadanie własny chleb z okrasą z gęsi, na drugie - fefernuski kociewskie z kawą. Kibin na przystawkę, przegotówka na pierwsze danie, a na drugie - faszerowane pałki z kurczaka. Na deser – ruchanki. Wieczorem szandar z banią i kamińszci bigos. Na lepsze trawienie Żurawinówka po Mermecku.
Przeżyj niezapomniany dzień z pomorską kuchnią. Rozsmakuj się w regionalnych daniach.
Tylko w tej książce znajdziesz ponad sto sprawdzonych przepisów kulinarnych przygotowanych przez Panie z kół gospodyń wiejskich z Pomorza. Są tam przepisy na wiele tradycyjnych dań, które znamy z kuchni naszych mam oraz babć.
Wyjaśniamy krok po kroku jak przyrządzić nawet na pozór najtrudniejsze dania, które z łatwością przygotujesz we własnej kuchni. W książce każdy znajdzie coś dla siebie – są przepisy zarówno na potrawy mięsne, rybne, jak i pierogi, zupy, przetwory, nalewki oraz słodkie ciasta i ciasteczka. Niektóre przepisy mają po kilkadziesiąt, a nawet sto lat.
To idealna książka dla tych, którzy kochają gotować oraz tych, którzy planują rozpocząć swoją przygodę w kuchni. Przepisy ozdobiły piękne, kolorowe zdjęcia oraz ciekawostki dotyczące każdego z dań.
To pierwsze takie wydanie książki z tradycyjnymi pomorskimi przepisami kulinarnymi. Partnerem wydania jest Mieczysław Struk, marszałek województwa pomorskiego.