Łukasz Rakowski szef kuchni w Restaurant & BarCristal: Po inspiracje jadę nawet do RPA, ale Wigilia powinna być tradycyjna
O tym, że grilluje się zarówno w Białymstoku, jak i Kapsztadzie i o tym, dlaczego nie przygotuje pierogów na Wigilię, opowiada Łukasz Rakowski, szef kuchni w Restaurant & BarCristal.
Proszę mi powiedzieć, czego miłośnik lokalnej kuchni i podlaskich klimatów szukał w RPA?
Poznawałem wina, a niejako przy okazji poznawałem tamtejszą kuchnię. I szukałem nowych doświadczeń, inspiracji kulinarnych. Ja wiem, że to może trochę dziwnie brzmi, że szukam ich aż w RPA…
Dlatego pytam! Chciałam zapytać, jak tylko dowiedziałam się o pana wyprawie do Kapsztadu. Bo mnie, szczerze mówiąc, hasło „kuchnia RPA” nie mówi nic. Do tej pory kojarzyło mi się wyłącznie z winami.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień