Młodzi kucharze stawili czoło zupie krem i eskalopkom z wieprzowiny. Najlepsi z kraju gotowali

Czytaj dalej
Fot. Anatol Chomicz
Julita Januszkiewicz

Młodzi kucharze stawili czoło zupie krem i eskalopkom z wieprzowiny. Najlepsi z kraju gotowali

Julita Januszkiewicz

Na przyrządzenie dań mieli dwie godziny. 32 młodych kucharzy rywalizowało w ogólnopolskim konkursie, który odbył się w wasilkowskim OHP.

Zostało nam coraz mniej czasu - stresowała się Aleksandra Banaszak ze Śremu (woj. wielkopolskie).

Starannie umyła paprykę, a następnie drobniutko ją posiekała. - Na koniec przyozdobię nią eskalopki wieprzowe - opowiada dziewczyna.

Z kolei Natalia Marciniak ze Szczecina tarła jabłka i buraki na surówkę.

W dalszej części artykułu dowiesz się, co dokładnie musieli przygotować młodzi kucharze oraz jak im poszło. Wykup dostęp do naszego serwisu PLUS.

Pozostało jeszcze 84% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Julita Januszkiewicz

Publikuję głównie w "Kurierze Porannym" i "Gazecie Współczesnej". Dziennikarką jestem od kilkunastu lat. Śledzę to co się dzieje w gminach powiatu białostockiego. Ale interesują mnie też ciekawostki historyczne, wykopaliska archeologiczne. Lubię tematy społeczne, a od niedawna zajmuję się również edukacją. Nie boję się pisać o sprawach trudnych.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.