Może się uczyć w Barcelonie

Czytaj dalej
Fot. nadesłane
Agnieszka Romanowicz

Może się uczyć w Barcelonie

Agnieszka Romanowicz

Robert Kwiecień z ZSP w Świeciu, który z sukcesami zgłębia tajniki zawodu kucharza, ma szansę na wyjątkowy staż.

To dzięki udziałowi w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej w Poznaniu, gdzie znalazł się wśród 12 najlepszych, młodych kucharzy z całego kraju. Tematem tegorocznej edycji było danie główne z pstrąga tęczowego oraz minimum jednego rodzaju Primerby (kompozycja świeżych ziół, przypraw, grzybów lub warzyw z olejem roślinnym oraz dodatkiem soli) i esencji bulionu rybnego.

Rywalizacja finałowa odbędzie się 2 marca. Zwycięzca wyjedzie na staż do restauracji Hisop w Barcelonie uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2016.

Trzymamy kciuki!

Agnieszka Romanowicz

Bardzo lubię pisać i jestem wyczulona na krzywdę - to główne powody, dla których zostałam dziennikarką. Na co dzień piszę o wszystkim, a moje działki w „Gazecie Pomorskiej” to zdrowie psychiczne, uchodźcy, gaz łupkowy i pszczelarstwo. Interesuję się architekturą i kocham wieś.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.