Fot. Wojciech Kulig Na zdjęciu Łukasz Skowroński, współwłaściciel gospodarstwa rybackiego w Zielenicy, z którego pochodzi jesiotr wędzonyPodczas XVII edycji ogólnopolskiego konkursu ,,Smaki Regionów” nagrodzono produkty pochodzące z gospodarstwa w Zielenicy w gminie Malechowo.
Prestiżową nagrodę w postaci ,,Perły 2017” gospodarstwo z Zielenicy otrzymało za jesiotra wędzonego w kategorii na najlepszy produkt żywnościowy. Nagrodzony został również filet z pstrąga łososiowego. Wyróżnienia przyznano w trakcie uroczystej gali w Poznaniu, której organizatorem była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień