Nasze Dobre Podkarpackie 2019. Pierogi ruskie bezglutenowe firmy Mateo z Dębicy. Są smaczne i zdrowe
Firma Mateo z Dębicy zgłosiła do konkursu Nasze Dobre Podkarpackie pierogi ruskie bezglutenowe. Pierogi bezglutenowe występują w trzech smakach: ruskie, z kapustą i ziemniaczano-szpinakowe.
- Firma P.H.U. Mateo powstała ponad 25 lat temu - mówi Stanisław Cabaj, szef firmy Mateo z Dębicy. - W naszej rodzinnej firmie szanujemy swoje tradycje i od lat czerpiemy z nich inspirację. Chcemy dzielić się tradycyjnymi smakami regionu. Sekretem naszych klasycznych dań są tradycyjne receptury, naturalne składniki i zaangażowanie zespołu w tworzenie wysokiej jakości potraw.
Każde z dań firmy Mateo przygotowane jest z produktów pochodzących ze sprawdzonych gospodarstw, mleczarni i młynów.
- Wybraliśmy technologię głębokiego mrożenia, bo dzięki niej wszystkie nasze dania zachowują świeżość i smak - podkreśla szef firmy Mateo. - Zawsze staramy się wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów. Staramy się wprowadzać produkty dla osób z każdej grupy żywieniowej. Wprowadziliśmy pierogi bezglutenowe z kapustą, ruskie i ziemniaczano-szpinakowe. Warto zaznaczyć, że jesteśmy pierwszą firmą w Polsce, która wprowadziła ten wyrób do produkcji przemysłowej.
Smaczne i zdrowe
Pierogi bezglutenowe, które biorą udział w konkursie Nasze Dobre Podkarpackie 2019, są przeznaczone nie tylko dla osób chorujących na celiakię czy osób nietolerujących glutenu.
- Do naszych pierogów bezglutenowych dodajemy olej lniany oraz łuskę gryczaną, które posiadają właściwości pro zdrowotne
- podkreśla Stanisław Cabaj.
Pierogi bezglutenowe produkowane są w zakładzie produkcyjnym w Ostrowie. Wszystkie surowce do ich produkcji są od wyselekcjonowanych dostawców. Przed wypuszczeniem produktu na rynek każda partia badana jest na zawartość glutenu.
Firma PHU Mateoz Dębicy jako jedna z pierwszych firm wprowadziła do produkcji przemysłowej mrożonej pierogi bezglutenowe. Występują w trzech smakach: ruskie, kapusta oraz ziemniaczano-szpinakowe.