Nawet szpinak można polubić, czyli co jedzą przedszkolaki

Czytaj dalej
Fot. Krzysztof Szymczak
(MJ)

Nawet szpinak można polubić, czyli co jedzą przedszkolaki

(MJ)

Urozmaicony jadłospis i oryginalne pomysły na smaczne dania to podstawa, by dzieci chciały jeść. W miejskich przedszkolach maluchy poznają nowe potrawy. Dzienna stawka żywieniowa to od 5 do 11 zł za osobę.

Nie tylko pszenna bułeczka lub kromka angielki, ale też bułka dyniowa, chlebek żurawinowy czy razowy, ziemniaki, ale i różne rodzaje kaszy, makaron z pszenicy durum, nie tylko klasyczny kotlet czy gulasz, ale mięso w warzywach czy gołąbki, pomidorowa, ale i zupa krem z selera, surówki i jarzyny gotowane, a na przegryzkę pestki dyni i chipsy warzywne – oto niektóre pozycje, jakie znajdują się w menu dla dzieci w łódzkich przedszkolach.

W dalszej części artykułu:

  • Co do jedzenia dostają przedszkolaki i co najbardziej lubią
  • Ile trzeba zapłacić za wyżywienie dziecka - koszt za dzień
Pozostało jeszcze 73% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(MJ)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.