Bogna Skarul

Niech te święta będą bez marnowania żywności

W listopadzie pojawiły się kolejne trzy szafy z jedzeniem. Czynne są całą dobę Fot. Andrzej Szkocki W listopadzie pojawiły się kolejne trzy szafy z jedzeniem. Czynne są całą dobę
Bogna Skarul

Święta Bożego Narodzenia to czas, gdy szczególnie łatwo o… marnowanie - przede wszystkim pieniędzy, jedzenia i zasobów naturalnych.

Święta kojarzą się przede wszystkim z rodzinnymi spotkaniami przy stole. Dlatego poprzedza je prawdziwe zakupowe szaleństwo - często osoby, które zapełniają sklepowe wózki różnymi produktami, nie zastanawiają się, czy rzeczywiście będą w stanie spożyć taką ilość jedzenia.

Marnowanie żywności jest niewłaściwe z dwóch powodów. W Polsce wciąż żyje wiele osób, których nie stać na wyprawienie nawet skromnej kolacji wigilijnej.

Pozostało jeszcze 75% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Bogna Skarul

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.