Według policji mięso chorych krów sprzedawano jako pełnowartościowe. Właściciele firmy: Ta sprawa to efekt donosu konkurencji.
Policja wkroczyła do ubojni w Brzeźnicy w ubiegłym tygodniu i zatrzymała właścicieli: 56-letniego ojca i jego 30-letniego syna. Śledczy zarzucają im, że ubijali chore krowy, natomiast mięso sprzedawali jako pełnowartościowe.
W dalszej części artykułu przeczytasz m.in. naszą rozmowę z synem, który postanowił wystąpić z imienia i nazwiska. Twierdzi, że nie ma nic do ukrycia. Dowiesz się, jak przebiegła kontrola oraz jakie stanowisko w tej sprawie zajmują właściciele ubojni.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień