Nowy foodcourt w Galerii Łódzkiej - smakowity początek roku
Smakowity początek roku w nowej strefie restauracyjnej Galerii Łódzkiej
Początek roku w Galerii Łódzkiej zapowiada się bardzo smakowicie. Wielbiciele konceptów gastronomicznych zlokalizowanych w strefie restauracyjnej mogą rozkoszować się posiłkiem w nowym foodcourt’cie.
- Nowy foodcourt zaskoczy nas całkowitą zmianą wizerunku, komfortu i funkcjonalności. Dobór mebli w połączeniu z nową posadzką oraz świetlnymi elementami dekoracyjnymi tworzą kompletnie nową jakość - podkreśla Dariusz Alot, architekt strefy.
Powierzchnia nowego foodcourt’u wynosi 552 mkw. Dla gości restauracji przygotowano piętnaście nowych miejsc siedzących, zatem łącznie jest ich 224.
Zróżnicowane strefy dedykowane są różnym grupom odbiorców. Duże stoły doskonale sprawdzą się podczas wspólnej pizzy zjedzonej w gronie przyjaciół, a wydzielone przestrzenie pozwolą na przeprowadzenie rozmów biznesowych.
Zadbano o dużą ilość gniazdek elektrycznych, które pozwalają na pracę z komputerem i naładowanie telefonu.
Klimat buduje też światło. W projekt wpisano 64 lampy wiszące oraz 12 lamp dużego formatu, tzw. lightbox’ów. Wyróżnikiem jest także 5 wzorów posadzki, m.in. betonowa z wzorami mozaiki. Ten z pozoru wnętrzarski eklektyzm tworzy spójną całość, łącząc z powodzeniem drewno, metal, szkło i beton.
Dla fanów „dobrego jedzenia” przygotowano aż osiem konceptów kulinarnych oferujących dania z różnych zakątków świata, od kuchni polskiej po smaki dalekiej Azji. Nowością jest koncept Kuchnie Mrche, który pozwala no komponowanie własnych dań.
A już niebawem nastąpi otwarcie RaanRann, czyli restauracji, w której dania przygotowywane są „na oczach klientów”. Smacznego!
Przeczytaj także wywiad z architektem Dariuszem Alotem - Nowy Foodcourt Galerii Łódzkiej