Podlaski Szlak Kulinarny - czy ma szanse stać się równie popularny, jak znane szlaki europejskie? Na pewno ma potencjał

Czytaj dalej
Fot. Z archiwum M. Wojtach
Barbara Kociakowska

Podlaski Szlak Kulinarny - czy ma szanse stać się równie popularny, jak znane szlaki europejskie? Na pewno ma potencjał

Barbara Kociakowska

Włochy mają swój szlak szynki parmeńskiej i wina, Belgia – całą sieć szlaków piwnych, Francja – szlak winny Alzacji, a my od niedawna Podlaski Szlak Kulinarny. Czy ma on szansę, by kiedyś być równie znany? Na pewno ma potencjał, bo podlaska kuchnia jest bardzo różnorodna.

Podlaski Szlak Kulinarny został zarejestrowany na początku 2017 r. Składa się z dziewięciu spiżarni regionalnych (białostockiej, białowieskiej, biebrzańskiej, korycińskiej, litewskiej, nadbużańskiej, suwalskiej, szlacheckiej i tatarskiej), w których można skosztować tego, z czego słynie nasz region.

Pozostało jeszcze 90% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Barbara Kociakowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.