Podróże kulinarne po świecie z Robertem Makłowiczem. Było pysznie!
Sympatyczny, błyskotliwy i otwarty na ludzi, z głową pełną opowieści z całego świata, które łączą obyczaje ze sztuką kulinarną z domieszką historii. Wszystko to podane w niezwykle... apetyczny sposób. Aż chce się słuchać i słuchać... Robert Makłowicz - dziennikarz, pisarz, publicysta, krytyk kulinarny i podróżnik - był gościem otwartego spotkania w Koszalińskiej Bibliotece Publicznej.
-Kucharz to ktoś, kto karmi zbiorowo. Jak idę ulicą, słyszę głosy za moimi plecami: patrz, kucharz idzie, kucharz idzie... - opowiadał gość. - To siła skojarzeń. Natomiast kucharz to ktoś, kto karmi innych, ja karmię innych wirtualnie. Nie skończyłem żadnych stosownych szkół. Choć dziś to nie jest konieczne, dziś mamy wybitnych szefów kuchni, którzy są samoukami.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień