Prawdziwa historia Paprykarza Szczecińskiego według jego twórcy
Powstaniec, Pionier Ziemi Szczecińskiej: Abyście dożyli moich lat i nie byli tak potraktowani, jak ja. 66 segregatorów unikalnej dokumentacji oddał do Książnicy, pozostało 16 o historii rybołóstwa.
Pewnie jestem jednym z ostatnich ludzi, którzy próbowali pima, nigeryjskiej przyprawy, która Paprykarzowi Szczecińskiemu nadawała unikalny, niepowtarzalny smak.
A to dlatego, że pomysłodawca legendarnego przysmaku rodem ze Szczecin i wyprodukowanego przez Przedsiębiorstwo Połowów Dalekomorskich i Usług Rybackich Gryf, Bogusław Borysowicz, niewielką jego część zachował w słoiku.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień