Przetwory ze śliwek [PRZEPIS]

Czytaj dalej
red

Przetwory ze śliwek [PRZEPIS]

red

Jak przygotować przetwory ze śliwek, które możemy wykorzystać np. zimą? Podpowiadamy Wam, jaki jest najlepszy sposób na te pyszne owoce.

Na początek potrzebujemy kilograma śliwek, bez pestek.

Owoce myjemy i wrzucamy do garnka, a potem smażymy na delikatnym ogniu około 5 godzin.

Kiedy śliwki zgęstnieją, należy dodać cukru (wedle uznania, może to być np. pół szklanki).

Następnie powinniśmy dodać pół tabliczki czekolady, a całość rozmieszać i włożyć do małych słoiczków.

Pasteryzowanie powinno trwać od 3 do 5 minut.

W ten sposób przygotowane śliwki są wyśmienite do kanapek, naleśników, deserów czy też ciast.

red

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.