Remigiusz Rączka gotuje na beztydziyń i świynta: tym razem na stole będą królować smaki pór roku

Czytaj dalej
Fot. mat. prasowe
Katarzyna Kapusta

Remigiusz Rączka gotuje na beztydziyń i świynta: tym razem na stole będą królować smaki pór roku

Katarzyna Kapusta

Najnowsza książka Remigiusza Rączki pt. "Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Jesień - zima" jest już od dzisiaj w sprzedaży. Premiera publikacji odbędzie się w hotelu Katowice. - Ufam, że moja książka stanie się kulinarną biblią Ślązaczek i nie tylko, swoistą ściągawką w kuchni, która ma służyć latami - mówi Remigiusz Rączka.

Remigiusza Rączkę, najsłynniejszego śląskiego kucharza, znają wszyscy. Dzisiaj o godzinie 18 w hotelu Katowice odbędzie się premiera jego nowej książki „Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Jesień - zima”.

Co nowego zaserwuje nam kucharz? Książka zawiera wspaniałe, a zarazem proste przepisy, które sprawią , że gotowanie stanie się przyjemnością, a nie koniecznością. Kucharz dedykuje książkę wszystkim, którzy zaszczepili w nim pasję do gotowania. Jak do wypróbowania książki na portalu społecznościowym zachęca sam Remigiusz Rączka?

- Ufam, że moja książka stanie się kulinarną biblią Ślązaczek i nie tylko, swoistą ściągawką w kuchni, która ma służyć latami - czytamy.

Książka jest podzielona na cztery części - pory roku, z kolei te są podzielone na trzy pod-rozdziały. Książka skierowana jest w szczególności do młodych gospodyń, szukających często inspiracji i nowych pomysłów, bądź też sprawdzonych babcinych przepisów. Jakie przepisy w niej znajdziemy?

- Nie odkrywam Ameryki. To jest swoiste przypomnienie tradycyjnej kuchni i przepisów, które zostały zapomniane - mówi Remigiusz Rączka. - Zatem w książce znajdziemy przepisy na przykład na flaki, dobrą golonkę, pyszne żeberka, dania świąteczne, makówki czy kołocz. Ta książka ma być dla normalnych ludzi, którzy jedzą kluski i kapustę zasmażaną. Sam lubię prostą kuchnię, lubię prostotę. Chciałem połączyć dwa style - tradycję z nowoczesnością. W książce nie brakuje maszketów, dań głównych oraz przekąsek - zapewnia Rączka.

Każdy, kto przeczyta ten zbiór przepisów na pyszności, przekona się, że Remigiusz Rączka uwielbia zwłaszcza śledzie, bowiem przewijają się niemal przez całą książkę. „Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Jesień - zima” to część pierwsza, na wiosnę ma się ukazać kolejna publikacja, tym razem oczywiście na wiosnę i lato.


*Dramatyczny apel: Złodzieju, oddaj komputer ze zdjęciami mojej zmarłej żony
*Morderca kotów z Zabrza skazany! A to taki miły student stomatologii
*Jak zdobyć becikowe i 1000 zł na dziecko? ZOBACZ KROK PO KROKU
*Seksowne zabawy na Śląsku: Mistrzostwa Chippendales ZDJĘCIA
*Jesteś Ślązakiem, Zagłębiakiem, czy czystym gorolem? ROZWIĄŻ QUIZ

Katarzyna Kapusta

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.