Restaurant Week powraca do Lublina. Idź i wesprzyj otwarcie restauracji!
Startuje Festiwal Restaurant Week, czyli największe w Polsce wydarzenie kulinarne! Wiosenna edycja potrwa blisko trzy tygodnie (9-27.06), a weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów. Festiwal odbywa się formule zero waste, zgodnie z hasłem #SzanujJedzenie. Rezerwacji można już dokonywać na stronie www.RestaurantWeek.pl.
Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł z BLIK), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.
- Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! Ponadto podczas wiosennej edycji Goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji “w pigułce” - tak, aby Goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach – mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.
W Festiwalu weźmie udział prawie 400 najlepszych restauracji z całej Polski, w tym następujące lokale z województwa lubelskiego:
- MOJO Kuchnia & Przyjaciele,
- Mandragora,
- Od Kuchni,
- Insomnia,
- 2 Pi er,
- 2Pi er Sushi House,
- Legendy Miasta,
- Niepospolita,
- Dwór Choiny,
- Sarzyński,
- Słodka Mandragora,
- Za Kulisami,
- Małe Indie,
- BelEtage IBB Grand Hotel Lublinianka,
- The Olive – Hotel Ilan,
- Bianco - Hotel Luxor,
- Central park Family Restaurant
W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały swoje flagowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł z BLIK) . Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.
Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.
Rezerwacje
Co ważne - płacąc BLIKiem za rezerwację na Restaurant Week, od wtorku 25 maja, pierwsze 9 tys. Gości, którzy dokonają rezerwacji otrzyma 10 złotych zniżki na swoją rezerwację festiwalową. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.
Bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem. Restauracje otrzymały m.in. Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarnymi, na podstawie której odbywa się Festiwal
Uwaga - konkurs!
Śledźcie uważnie nasze profile na Facebooku i Instagramie. Już niedługo pojawi się tam atrakcyjny konkurs!