Sałatka z wędzonym pstrągiem

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Składniki:

Dzień wcześniej namoczyć pstrąga w solance. W 1l przegotowanej wody rozpuścić 100g soli. Do wystudzonego roztworu włożyć rybę i zostawić na noc w lodowce.

Na drugi dzień rozgrzać wędzarnie do 60 stopni. Rybę wyjąć z zalewy i dokładnie osuszyć. Zawiesić na haku i włożyć do wędzarni na godzinę. Po godzinie zwiększyć temperaturę w wędzarni do 80 stopni i wędzić przez 2 godziny.

W między czasie ugotować buraki w całości w skórce i soczewicę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W misce wymieszać musztardę z miodem, dodać ugotowana i przelana zimna wodą soczewicę, pokrojone w kostkę ogórki, buraki i drobno posiekana cebulę i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą.

Na wierzch ułożyć mięso wędzonego pstrąga.

ZOBACZ WAGĘ DIETETYCZNĄ z pomocą, której nie tylko zważysz składniki do potraw, ale też sprawdzisz ile mają kalorii i zawartość cholesterolu >>

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.