Słynęła ze śledzika w oleju, dziś zaprasza na śledzika w buraku
Kultowa restauracja „Cechowa” znów otworzyła swoje podwoje.
Powstała w budynku rzemieślników przy ul. Warszawskiej na początku lat 60. ubiegłego wieku. Stąd jej nazwa „Cechowa”. Przez wiele lat prowadziła ją PSS „Społem”, później prywatny ajent. Słynęła ze śledzika w oleju, którego skosztowało niejedno pokolenie bia-łostoczan.
Kultowa restauracja została zamknięta w październiku 2016 roku. W miniony poniedziałek ponownie otworzyła swoje podwoje. I znów zaprasza na śledzika, ale w... buraku, a także na groch ze skwarkami, tatara albo pierogi z kaczką.
W dalszej części artykułu przeczytasz m.in.:
- Ci, którzy pamiętają wystrój dawnej „Cechowej”, po przekroczeniu progu nowej mogą szeroko otworzyć oczy.
- Zobacz zdjęcie z wnętrza restauracji
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień