Śniadanie ze szparagami w roli głównej - wypróbuj te przepisy!

Czytaj dalej
Fot. mat. pras. konspol
(MJ)

Śniadanie ze szparagami w roli głównej - wypróbuj te przepisy!

(MJ)

Mogą być białe, zielone lub fioletowe. Są cenione ze względu na swoje walory smakowe i lekkostrawność. Szparagi, bo o nich mowa, ochoczo rozpychają się na straganach i sklepowych półkach do końca czerwca. Choć mają opinię trudnych w przygotowaniu, to nie potrzebują specjalnej oprawy, by zabłysnąć na talerzu. Dlaczego warto się nimi objadać i co można z nich przygotować na śniadanie?

W sam raz na pierwszy posiłek
Szparagi są często nazywane ulubionym pożywieniem celebrytów. Powód? Jest prosty, są niskokaloryczne, a jednocześnie zdrowe i bogate w witaminy i składniki mineralne. Dodatkowo pobudzają perystaltykę jelit i działają odmładzająco. To właśnie o nich mówi się, że dodają sił witalnych i energii, głównie dlatego, że zawierają sporo witaminy E, która przeciwdziała zmęczneniu.

Pozostało jeszcze 75% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(MJ)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.