Składniki na 2 porcje:
- 500 g fileta z sandacza
- 100 g suchej kaszy bulgur
- ½ świeżego ogórka
- 1 pomidor
- 4 łyżki soku z cytryny
- nać pietruszki
- nać mięty
- sól, pieprz i czosnek
- 2 łyżki oliwy
Kaszę bulgur wcześniej uprażyć na suchej patelni, a następnie ugotować. Pokroić ogórka w kostkę, pomidora i dodać do kaszy.
Całość doprawić solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać oliwę, mięte i pietruszkę.
Filet sandacza pokroić na większe kawałki i ponacinać skórę, posolić rybę z obydwu stron, dodać trochę pieprzu i skropić sokiem z cytryny.
Rybę smażyć na rozgrzanym maśle.
Usmażonego sandacza podać z tabouleh.
Smacznego!
ZOBACZ WAGĘ DIETETYCZNĄ z pomocą, której nie tylko zważysz składniki do potraw, ale też sprawdzisz ile mają kalorii i zawartość cholesterolu >>