Targowiska w Lubuskiem pełne zdrowego jedzenia
Gdzie szukać dobrych produktów? Miejsc sprzedaży przybywa. Także placów targowych. Są miliony do wzięcia na ich odnowienie.
- Kiedyś nie zwracałam tak uwagi na to, co kupuję. Teraz wiem, co jem - przyznaje Elżbieta Rawska-Tamaryś z Zielonej Góry.
Sklepów,ale imprez ze zdrową żywnością jest w regionie coraz więcej. Chętnie odwiedzamy też targowiska. Choć czasem narzekamy na ich stan techniczny. Ale teraz jest szansa na zmianę. Bo gminy mogą dostać 64 procent dofinansowania na ich modernizację czy budowę nowych obiektów, w których promowane będą regionalne produkty.
- W takich miejscach możemy promować i sprzedawać swoje, regionalne wyroby - mówi Zbigniew Mirosław Motyka, właściciel masarni Motyka we Wrzesinach (gm. Brzeźnica).
Więcej przeczytasz w wydaniu plus.gazetalubuska.pl