Katarzyna Kojzar

Te tarcze chronią przed chorobami. Poznaj zalety diety roślinnej

Śniadanie to najważniejszy posiłek - przypomina Maria Przyborowska-Sapek. - Najlepszym wyborem będzie śniadanie na ciepło. Da nam energię i rozgrzeje Fot. 123rf Śniadanie to najważniejszy posiłek - przypomina Maria Przyborowska-Sapek. - Najlepszym wyborem będzie śniadanie na ciepło. Da nam energię i rozgrzeje nas
Katarzyna Kojzar

Dieta roślinna jest mniej obciążająca dla naszego organizmu - mówi Maria Przyborowska-Sapek, dietetyk. - O każdej porze roku warto jeść warzywa i owoce, bo to doskonałe źródło błonnika, składników mineralnych i witamin antyoksydacyjnych

Nasza dieta powinna się zmieniać w zależności od pory roku?
Powinniśmy jeść zdrowo - niezależnie od pory roku. Trzeba zadbać o różnorodność i urozmaicenie posiłków. Przez urozmaiconą dietę rozumiem to, że dostarczamy organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych, które wzmacniają odporność, chronią przed atakiem wirusów i bakterii.

Dowiedz się 

  • jakie produkty przydadzą nam się zimą
  • skad czerpać energię 
  • co wybrać na obiad i śniadanie 

 

 

 

Pozostało jeszcze 87% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Katarzyna Kojzar

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.