Magda Jach

Ule na dachu hotelu Doubletree by Hilton

Ule na dachu hotelu Doubletree by Hilton
Magda Jach

Sześć uli stanęło w tym tygodniu na dachu hotelu DoubleTree by Hilton przy ul. Łąkowej.

Pszczoły będą zapylać drzewa i kwiaty w okolicy, a także produkować miód dla gości restauracji hotelowej. Jak zapewniają pomysłodawcy, wbrew pozorom położenie hotelu w centrum miasta sprzyja prawidłowemu funkcjonowaniu i rozwojowi pasieki. Wszystko za sprawą pobliskiego parku im. Poniatowskiego, w którym pszczoły będą zbierać nektar z drzew, krzewów i kwiatów miododajnych. Takie kwiaty stanęły też w donicach w pobliżu uli.

- Jest to przejaw dbałości o środowisko i daje gwarancję, że zebrany miód będzie wolny od zanieczyszczeń chemicznych związanych z używaniem środków ochrony roślin na terenach rolniczych - ocenia inicjatywę Krzysztof Heleniak, pszczelarz, specjalista ds. rynku pszczelarskiego.

Magda Jach

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.