Unikatowe wydanie "Świętokrzyskich Smaków" z Echem Dnia
Szukasz przepisu na oryginalną świętokrzyską zalewajkę? A może chcesz zaskoczyć znajomych regionalną kuchnią? Z wyjątkowym wydaniem albumów kulinarnych Świętokrzyskie Smaki poznasz oryginalne przepisy, zwyczaje i tradycje kulinarne regionu świętokrzyskiego.
Regionalne smaki z zakątków województwa świętokrzyskiego
Co kryje się pod tajemniczo brzmiącymi nazwami sierścioki, pasternocek, zmiocarz, garus i pokrzywianka? Jak przygotowywane są bebelniańskie Amoniaczki? W trzech unikatowych albumach kulinarnych Świętokrzyskie Smaki znajdziecie mnóstwo oryginalnych przepisów na smaczne i zdrowe regionalne potrawy ze wszystkich powiatów naszego województwa. Dowiecie się także jakie zwyczaje i tradycje panowały w kuchniach gospodyń z naszego regionu.
Przepisy przygotowane zostały przez koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia oraz najlepsze restauracje i cukiernie regionu.
Książki mają formę albumów kulinarnych, obok przepisów na smakowite dania świętokrzyskiej kuchni znajdziecie ich wspaniałe fotografie.
Jak zamówić książki?
Albumy można kupić stacjonarnie w Biurze Ogłoszeń Echa Dnia w Kielcach przy alei IX Wieków Kielc od poniedziałku do piątku w godzinach od 9 do 17. Świętokrzyskie Smaki można zamówić również z dostawą do domu. Zamówienia należy składać wysyłając maila na adres zamowienia.kielce@polskapress.pl. Koszt wysyłki to 12,30 złotych.
Koszt jednej książki to 19 złotych. Albumy nabyć można także w pakietach - dwa egzemplarze można kupić za 36 złotych. Komplet wszystkich trzech wydań to cena 48 złotych.
Do tej pory ukazały się aż trzy albumy wydawane w ramach festiwalu Świętokrzyskie Smaki, gdzie kulinarne tradycje regionu prezentują liczne koła gospodyń wiejskich oraz lokalni przedsiębiorcy. Wydawnictwa promują świętokrzyskie tradycje kulinarne oraz popularny ostatnio temat zdrowego odżywiania.
Szczegółowe informacje dotyczące sprzedaży albumów pod numerami telefonów: 41 349-53-86, 691-770-005