Warsztaty kulinarne seniorów. Sprawdzone przepisy wielkanocne [zdjęcia]
W Centrum Seniora w Pabianicach odbyły się wielkanocne warsztaty kulinarne. Seniorzy przygotowywali potrawy pod okiem byłego już ucznia łódzkiej szkoły gastronomicznej.
Świąteczny klimat zagościł w pabianickim Centrum Seniora. Specjalistka od wypieków pani Urszuli Skarżyńska – Ciejka samodzielnie upiekła trzy wielkanocne babki cytrynowe pokryte lukrem. Korzystała z przepisu, który sprawdza się w jej domu od 30 lat. Nad wykonaniem sałatki śledziowej czuwał Jakub Woźniak, były już uczeń łódzkiej szkoły gastronomicznej.
W dalszej części artykułu:
- Przepisy
- Kto brał udział w zajęciach
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień