Wieczór japoński w koszalińskiej Centrali Artystycznej
„Kiedy zaburczy w brzuchu, wystarczy tylko wyciągnąć rękę” - głosi japońskie przysłowie. A co jest w zasięgu ręki? - Polacy są przekonani, że głównie sushi. A to mit, który chcemy obalić - mówią Yumiko i Daniel. Poznali się w Japonii, dziś gotują w kraju nad Wisłą.
Od lat w koszalińskiej Centrali Artystycznej organizowane są spotkania z artystami, pasjonatami, podróżnikami, słowem - z ciekawymi ludźmi. Tydzień temu gospodarzami wieczoru japońskiego byli Yumiko i Daniel Gajewscy. Ona urodziła się na najbardziej wysuniętej na północy Japonii wyspie Hokkaido, w jej największym mieście - Sapporo.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień