Wraca moda na robienie przetworów na zimę. Znowu zaprawiamy i kisimy na potęgę

Czytaj dalej
Fot. Pixabay.com
Małgorzata Stempinska

Wraca moda na robienie przetworów na zimę. Znowu zaprawiamy i kisimy na potęgę

Małgorzata Stempinska

Wekujemy kompoty, smażymy powidła, kisimy ogórki i kapustę. Tę tradycję coraz chętniej kontynuują młodzi. Niekwestionowanym królem domowych przetworów jest kiszony ogórek.

Michalina Fac, nasza wierna prenumeratorka z Włocławka, nie wyobraża sobie zimy bez własnych zapraw.

- Do słoików wkładam głównie plony z naszej działki. Z sąsiadkami chętnie wymieniamy się przepisami. Nie tylko robimy ogórki kiszone, konserwowe, ale również w zaprawie chili, paprykowej albo w musztardzie. Kilka lat temu w "Pomorskiej" był świetny dodatek "Lato w słoiku".

Michalina Fac, nasza wierna prenumeratorka z Włocławka, nie wyobraża sobie zimy bez własnych zapraw. 

Pozostało jeszcze 87% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Małgorzata Stempinska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.