Współtwórcy smaku i kulinarni wizjonerzy
LODO- to właśnie ta firma stoi za profesjonalnym i nowoczesnym wyposażeniem wielu kuchni, kawiarni, piekarni i barów. Oprócz sprzętu i narzędzi kuchennych, firma organizuje widowiskowe pokazy kulinarne, na których zobaczyć można jak z prostych składników można szybko wyczarować prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej!
LODO zajmuje się kompleksowym wyposażeniem lokali gastronomicznych, a ich 10-letnie doświadczenie pozwala zaspokoić potrzeby potencjalnego klienta od początku do końca.
Firma dba o każdy szczegół działalności, dzięki czemu jakość ich usług i rzesza zadowolonych klientów systematycznie wzrasta. LODO świadczy usługi z zakresu projektowania zakładów gastronomicznych, doradztwa, serwisu i montażu zakupionego sprzętu na terenie całego kraju. Na życzenie klienta organizują pokazy funkcjonalności niektórych urządzeń z oferty, a także szkolenia produktowe. Zapewniają również wsparcie posprzedażowe.
Lodo.pl to sklep internetowy, w którym można znaleźć wysokiej jakości sprzęt gastronomiczny oraz wszystkie akcesoria do biznesu z branży gastronomicznej. W stacjonarnym salonie LODO, przy ul. św. Faustyny 16/4 w Toruniu zobaczymy m.in: zastawę stołową, zmywarki gastronomiczne, szafy chłodnicze, piece konwekcyjno-parowe, kuchnie gazowe, meble ze stali nierdzewnej, warniki do wody i wiele innych produktów.
Codziennie dostarczają sprzęt gastronomiczny do lokali, sklepów, zakładów i placówek żywienia zbiorowego w Polsce. Zespół LODO dba o to, aby zamówienia były realizowane sprawnie i szybko. To autoryzowany dostawcą wiodących firm w polskiej branży gastronomicznej- Stalgast, Hendi, RM Gastro, Liebherr, Rapa, Asber, Kromet, Fine Dine, Bartscher i wielu innych.
LODO to zespół ekspertów, którzy zawsze są gotowi służyć radą i wsparciem. Posiadają specjalistyczną wiedzę, a w codziennej pracy kierują się kulinarną pasją. Ich elastyczność sprawia, że dla każdego znajdą satysfakcjonujące rozwiązania technologiczne i kosztowe.
Poznaj przepis na aromatyczną kaszę bulgur z warzywami.
składniki:
- pół szklanki kaszy bulgur
- szklanka bulionu warzywnego
- pół marchewki
- pół czerwonej cebuli
- pół cukinii
- kilka pomidorów koktajlowych
- czerwona papryka
- natka pietruszki (opcjonalnie)
- sól i pierz do smaku
- oliwa lub olej rzepakowy do smażenia
- 2 ząbki czosnku lub pasta czosnkowa z ziołami (zblendowane zioła z czosnkiem)
sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj w bulionie warzywnym mięsnym lub rybnym. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż pokrojone warzywa. Gdy warzywa są gotowe, dodaj kaszę i dopraw do smaku. Podawaj z pastą czosnkową z ziołami. Danie można przyrządzić również w wersji z pieczoną wołowiną, grillowanym kurczakiem lub krewetkami.