Jak zrobić idealną pizzę? Alessandro Lo Stocco, mistrz pizzy, ma na to kilka rad. Niktóre z nich mogą Wam się przydać, o ile lubicie pizzę (a kto nie lubi?) i lubicie kucharzyć.
Alessnadro Lo Stocco (na zdjęciu z włoską flagą na kołnierzyku) - który na zaproszenie firmy Suma Service, spotkał się z restauratorami i kucharzami na wyjątkowo smacznym szkoleniu - to Pizza Yolo Master i trener akademii pizzy.
Jego przepis na świetną pizzę : ciasto i minimum dodatków, ale za to jak najlepszej jakości. Ale nie ukrywa, że to właśnie ciasto jest najważniejsze. Podstawą ciasta jest mąka, najlepiej specjalna a nie zwykła tortowa, jeśli w domu lubimy piec pizzę to warto takiej mąki typu 00 poszukać. Taka mąka ma kilka zalet, przede wszystkim daje mocne, rozciągliwe ciasto, które po upieczeniu jest idealnie wypieczone.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień