![- Ostatnio przyjechali mieszkańcy Biskupina. Opowiadali, że to dla nich nie był problem, by przywieźć do nas jedzenie - mówi Jan Piontek](https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/3e/d9/5a43f2b6d650f_o,size,1088x550,opt,w,q,71,h,8e33a9.jpg)
Miliony ton jedzenia każdego roku ląduje na śmietnikach. Zwłaszcza po świętach. Bo otwieramy lodówkę i okazuje się, że zostało w niej jeszcze sporo świątecznych potraw. Co zrobić z żywnością, której nie zjedli goście, a i domownicy nie zdołają szybko uporać się z tymi zapasami?
Jak podpowiada specjalista, większość świątecznych potraw możemy zamrozić. To np. mięsa i wędliny.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień