Karol Okrasa: Nie mam jednej ulubionej potrawy. Wracam do kilku

Czytaj dalej
Fot. Anatol Chomicz
Julia Szypulska

Karol Okrasa: Nie mam jednej ulubionej potrawy. Wracam do kilku

Julia Szypulska

Moda na gotowanie spowodowała, że zaczęliśmy zwracać uwagę na to, jak produkty są pozyskiwane - mówi Karol Okrasa, kucharz, juror wojewódzkiego konkursu "Gotuj z klasą".

Jak Pan ocenia dania przygotowane przez uczestników konkursu - uczniów podlaskich szkół?

Próbowałem je z radością i muszę przyznać, że z takim niepokojem, choć pozytywnym, czekałem na kolejną rundę.

Konkurencja rośnie?

Tak, konkurencja rośnie w siłę. To młodzi ludzie, którzy dopiero co zaczynają gotować, a mogę to podsumować jednym zdaniem: Chciałbym być tak odważny i świadomy w ich wieku. Być może zaszedłbym dziś dużo dalej. To, co oni dziś prezentują to jest coś, czego w ich wieku nie umiałem i nie miałem takich możliwości. Brawo!

Pozostało jeszcze 77% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Julia Szypulska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.