Kuchnia awaryjna, czyli kreatywność kulinarno-archeologiczna

Czytaj dalej
Fot. Andrzej Banas / Polskapresse
Tadeusz Płatek

Kuchnia awaryjna, czyli kreatywność kulinarno-archeologiczna

Tadeusz Płatek

Nie sztuka zrobić tajskie curry, gdy ma się wszystkie składniki. Mistrzostwo polega na gotowaniu bez zakupów. To wyzwala kreatywność kulinarno-archeologiczną, oszczędza czas, pieniądze i zachwyca dzieci.

Nasze babcie robiły dania z mąki. Niestety, to już nie wróci, bo mąka powoduje w kuchni brud, chaos i frustrację. Ogarnąć mąkę potrafią jedynie ludzie bogaci, których stać na maszyny do robienia ciasta za pięć tysięcy. Jeśli więc mąka, to raz w roku, żeby się przypudrować na Haloween. A jeśli nie mąka, to co?

Pozostało jeszcze 67% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Tadeusz Płatek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.