Niezwykły aromat i moc kawy. Jak zaparzyć i pić idealną?
Napój ten swą popularność zawdzięcza charakterystycznemu smakowi i aromatowi, który pobudza zmysły. Niezależnie od walorów kawy, na pewno bardzo ważny jest sposób jej przygotowania, a nawet podawania.
Kawą warto zaczynać dzień, aromatyczny napój pobudzi nasze zmysły do działania, ale lepiej nie robić tego na pusty żołądek, bo zakwasza nasz organizm.
Trzeba ją kupić świeżo paloną - najlepiej dwa miesiące od palenia. Na wielu opakowaniach znajdziemy już taką informację z datą. I oczywiście powinna być w ziarnach, które zmielimy bezpośrednio przed parzeniem.
Poznaj tajniki smaku kawy - jak przygotować znakomitą kawę i jak ją pić? Zobacz także sposoby na kawę mrożoną z malinowym puree, shake kawowy czy też kawę po szatańsku.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień