Poseł Jerzy Paul: musimy wiedzieć, co jemy [WIDEO]
Jerzy Paul, poseł Prawa i Sprawiedliwości z Nowej Sarzyny, zajął się pieczywem, wypiekanym w dużych sklepach, na bazie ciasta głębokomrożonego.
Chodzi o różnego rodzaju pieczywo, które w super i hipermarketach reklamowane jest często jako „prosto z pieca”, „chrupiące” itp. W rzeczywistości jest ono produkowane z głębokomrożonego ciasta, niekiedy przechowywanego nawet przez kilka miesięcy w chłodniach. O ile o samej metodzie wypieku ciasta „prosto z pieca” świadomi klienci wiedzą, o tyle o składzie ciasta już o wiele mniej.
W dalszej części artykułu:
- czy w wyrobach znajdziemy L-cysteinę wytwarzaną z ludzkich włosów
- o co poseł pyta ministra
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień