Alicja Ostrowska

Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa
Alicja Ostrowska

Uwielbiam wszelkiego rodzaju śledzie. Ta sałatka posmakuje każdemu!

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2014":

Składniki:
tacka śledzi matiasów w oleju
ok. 30-40 dag buraków
cebula
pieprz mielony

Przygotowanie:
Buraki ugotować do miękkości. Obrać i pokroić w "zapałki". Płaty śledziowe również pokroić w "zapałki". Olej z matiasów pomieszać z drobno pokrojoną cebulą. Dołożyć pokrojone śledzie i buraki. Delikatnie wymieszać. Doprawić pieprzem.

Alicja Ostrowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.