Viila Secesja - wykwintna polska kuchnia w samym sercu Bydgoszczy

Czytaj dalej
JK

Viila Secesja - wykwintna polska kuchnia w samym sercu Bydgoszczy

JK

Przez żołądek do serca - to słynne polskie przysłowie, w przypadku Villi Secesja brzmi zgoła odwrotnie. Bowiem to właśnie w samym sercu Bydgoszczy, w restauracji położonej w malowniczym parku im. Kazimierza Wielkiego znajdziemy cudowne miejsce, które zniewala smakiem i rozpieszcza podniebienia.

VILLA SECESJA to przepiękny obiekt restauracyjno-noclegowy z 2008 r. mieszczący się w samym sercu Bydgoszczy, blisko życia rozrywkowego i kulturalnego.

Jego wyjątkowe położenie w cichym i malowniczym Parku im. Kazimierza Wielkiego pozostawia niezapomniane wrażenia z pobytu. Bogato dekorowane wnętrza w stylu secesyjnym stwarzają niesamowity kameralny klimat. W pobliżu znajdują się największe atrakcje Bydgoszczy, jak Filharmonia Pomorska im. Ignacego Jana Paderewskiego, Opera Nova oraz centrum handlowe Focus Park.

Restauracja w Villi Secesja zabiera swoich gości w istną podróż smaków z całego świata, ziół, przypraw i produktów najwyższej jakości. Galeria smaku tworzona jest przez kucharzy i barmanów Restauracji Oranżeria. Znajdziesz tam tradycyjne Polskie smaki oraz nowe kompozycje dań z całego świata w klimacie eleganckiej restauracji przy blasku świec i muzyki.

menu restauracji

Jak to z secesją bywa, wytycza nowe trendy i łączy różne style sztuki… Nie inaczej jest w Villi Secesja, gdzie zjesz wyśmienity lunch czytając dobrą prasę, ogrzejesz się herbatą lub kawą z kolekcji Oranżerii, spróbujesz wykwintnych deserów z koleżanką lub zjesz pyszny obiad w rodzinnym gronie.

Dzięki dużym i szeroko otwieranym przeszkleniom w Restauracji Oranżeria goście mogą podziwiać wspaniały widok na malowniczy park oraz staw, co z pewnością będzie idealnym dopełnieniem do smakowitego posiłku.

Obiekt oferuje 3 sale restauracyjne:
* Oranżerię mieszczącą do 70 osób
* La Vistę mieszczącą do 25 osób
* Kominkową mieszczącą do 30 osób

Przepis na aromatyczne polędwiczki z podgrzybkiem w sosie śmietanowym, zasmażanymi buraczkami i kluską śląską

Składniki:

- polędwiczki wieprzowe
- cebula
- podgrzybki
- bulion
- słodka śmietanka

Sposób przygotowania:

Cebulkę kroimy w cienkie półksiężyce. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię razem z polędwicą (pokrojoną wcześniej na medaliony) i podgrzybkami. Dodajemy bulion oraz śmietanę. Całość dusimy ok. 4 min.

JK

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.