Villa Secesja - Gdzie Polska kuchnia przeplata się ze smakami całego świata!
Zupa cebulowa na delikatny, francuski sposób? Zobacz jak robią to w Restauracji Villa Secesja!
W tym tygodniu ponownie gościmy w restauracji Villa Secesja.
Zobacz odc. 1 z Restauracji Villa Secesja, w którym poznasz sekret na pyszne polędwiczki.
W urokliwym obiekcie położonym niedaleko ulicy Gdańskiej, od wejścia czujemy zioła i przyprawy typowe dla polskiej kuchni. Wytworne wnętrza tworzą niezwykłą atmosferę, a urokliwy ogród, zaprasza gości, którzy w gorące dni odpoczywają w cieniu drzew pięknego parku i chętnie celebrują ciepłe, letnie wieczory.
Villa secesja to prawdziwa galeria dobrego smaku, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
Dzisiaj Krystian Szczęsny, kucharz w Restauracji Villa Secesja, zdradza nam sekret na aromatyczną i delikatną zupę cebulową z białym winem
Składniki:
- 150 g cebuli
- tymianek
- 200 ml bulionu
- lampka białego, wytrawnego wina
- sól i pieprz do smaku
- grzanki i starty parmezan do dekoracji
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju, aż uzyska rumiany kolor. Podczas smażenia dodajemy kmin. Na patelnię wlewamy białe wino i dodajemy wcześniej przygotowany bulion. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość dusimy jeszcze kilka minut. Gotową zupę możemy podawać z grzankami i serem.
Smacznego!