Pokrzywę i liście krwawnika dodać można do jajecznicy, a z liści chmielu zrobić gołąbki. Piliście lemoniadę chabrową i kisiliście płatki stokrotki? Lublin i okolice porastają jadalne rośliny, a dzika kuchnia ma coraz więcej zwolenników.
Trawa przetarta, murawy twarde, pod bramkami widać ubytki. Aż połowa orlików pilnie wymaga remontu - taki wniosek płynie z raportu Instytutu Badawczego ABR SESTA.
Rozmowa z Katarzyną Kamińska, prowadzącą warsztaty zapachowe, na co dzień współpracującą z marką Jo Malone London.
Taka kobieta, z jaką związany był hrabia Georg von Larisch-Mönnich, wymagała ogromnych zasobów cierpliwości i poświęcenia. Oj, nie miał z nią chłopina łatwego życia. Ale wiedział, po co to robi. Jego status społeczny wzrósł, gdyż dzięki małżeństwu...
Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.
© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.