Mój dziadek Grzegorz Tryczyk w czasie wojny był odpowiedzialny za śmierć Żydówki we wsi Wólka Dobryńska na Podlasiu. W domu się o tym mówiło, ale tylko półsłówkami. Postanowiłem przerwać krąg kłamstwa. Tak powstała książka, która, mam nadzieję,...
Tutejsze jedzenie jest nie tylko wykwintne i obfite w smaki, ale też bardzo sycące - mówi o kuchni podkarpackiej Magda Gessler, znawczyni smaków, restauratorka, prowadząca telewizyjny program "Kuchenne rewolucje".
Czas, przemijanie, nieustannie postępujące procesy zmian - to tematy, które absorbują wyobraźnię krakowskiego artysty Dobiesława Gały, laureata Grand Prix tegorocznego X Triennale Polskiego Rysunku Współczesnego. Nam artysta zdradził, czy tworząc,...
Rachela czytała gazety, rozmawiała o polityce, sztuce, była żywo zainteresowana światem. A Boy obdarzał ją przymiotnikami: bezbarwna i bierna. Żałosne! - nie kryje oburzenia Katarzyna Siwiec, autorka książki „Daję Waści złoty róg. Plotki o...
Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.
© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.